Comixpodden

I årets sista och kanske flummigaste avsnitt snackar vi om castingen till SUICIDE SQUAD, Jayden Smiths tweets, webserien DAGSSON, Tinder, super-snorungs problem i Grant Morrissons MULTIVERSITY: THE JUST och mycket mer.

 

Direct download: Comixpodden_-_EP42.mp3
Category:Serier -- posted at: 6:15pm CET
Comments[0]

Från Joakims rum i hus 13 på Nordiska Folkhögskolans internat får vi ta del av högst personliga observationer gällade nya Ms Marvel, Elias Ericsons Åror, mer om The Boys. Petter läser med smäktande röst vidare i All our cuts and bruises och vi hinner även med att se den nya Star Wars trailern.

Direct download: Comixpodden_-_EP41.mp3
Category:Serier -- posted at: 6:43pm CET
Comments[0]

De tre musketörerna snackar tecknat och otecknat. Hur långt det får gå innan man kan göra en remake och Jocke förklarar vad sin vackra men läskiga födelsedagspresent Deathnote handlar om.

Direct download: Comixpodden_-_EP40.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 11:43pm CET
Comments[0]

Joakim och Johannes snackar om varför vi inte var på comic con, Fanboy- hets, en sjukt oväntad crossover och Johannes förgör Jockes naiva syn på dagens unga pojkar.

Direct download: Comixpodden_-_EP39.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 5:49pm CET
Comments[0]

För första gången sitter Jocke, Johannes och Petter tillsammans och pratar denna gången om webbserierna Romantically Apocalyptic och XKCD, Bamses värld får åter igen en rejäl känga och Johannes får säga sitt om serien Injustice: Gods among us och Batman: Death of the family. Det tittas närmare på några av de kommande filmerna och Batfleck benas ut.

Direct download: Comixpodden_-_EP38.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 10:59pm CET
Comments[0]

Från nordiskas egen studio snackar Petter och Jocke om kopplingarna mellan Ångestmannen och klassiska Pyton, de kikar runt på My Sjögren Blüchers hemsida och hennes All our cuts and bruises, de pratar favoriter i webcomics och Petter ger en klarare bild av MARVELS crossoveräventyr Civil War. Bonus från bokmässan; Dogge Doggelito!

Direct download: Comixpodden_-_EP37.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 2:14pm CET
Comments[0]

Joakim och Peter är tillbaka och pratar bland annat Danel Lenneérs Ångestmannen, Mitt ex som gjorde slut är sur på min flickvän av Tomas Antila, hur mycket av en röv Mel Gibson är och hur mycket röv Spiderwoman egentligen behöver.

Direct download: Comixpodden_-_EP36.mp3
Category:general -- posted at: 2:08pm CET
Comments[0]

Jocke är på Bokmässan i Göteborg och tar ett ordentligt snack med Natalia Batista, aktuell med andra delen av sin serie Amalltea. Ett litet gästspel av Jimmy Wallin bjuds det också på.

Direct download: Comixpodden_-_EP35_Bokmssan_Natalia.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 6:17pm CET
Comments[0]

Peter är tillbaka med Joakim och de pratar film! Bland annat den kommande Deadpool, Gamla och nya Judge dredd, gamla och nya Robocop och X-men apocalypse. De snackar även cosplay- drömmar och Natalia Batistas Sword Princess Amaltea.

Direct download: Comixpodden_-_EP34.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 8:05pm CET
Comments[0]

Vi diskuterar om Batman behövs i svensk politik, att Frank Miller är dum i huvet, vi är trötta på tits and ass och Joakim har äntligen köpt Kvinnor Ritar Bara Serier Om Mens.

Direct download: Comixpodden_-_EP33.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 5:51pm CET
Comments[0]

I ett helt Johannes- fritt avsnitt snackar Jocke med vår nya assistent Petter om hans favoriter i serier, hur det började för honom, varför Spider-Man inte längre är coolast men mänskligast och de har båda sett Sin City: A Dame To Kill For.

Direct download: Comixpodden_-_EP32.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 10:53pm CET
Comments[0]

Vi undrar om världen verkligen behöver en avdammad gammal vampyr, vi pratar om att frälsa med serier, om Liam Neeson funkar två gånger, och Grant Morrions balansgång mellan verklighet och den verkliga verkligheten i The Filth för en spricka rakt egendom Comixpodden.

Direct download: Comixpodden_-_EP31.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 8:06pm CET
Comments[0]

Johannes gör ett andra försök att knäcka Final Crisis- koden och presenterar sin nya favoritkaraktär, det snackas om olika manifestationer av döden och Jockes nya studentrum väcker tankar om Star Wars.

Direct download: Comixpodden_-_EP30.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 7:19pm CET
Comments[0]

En liten tanke om Supermans workout, sen är det en av oss som hissar, och en som dissar The Amazing Spider-Man 2 och dess föregångare. Avsnittet innehåller starka åsikter utan vidare kunskap eller innsyn om handling eller skådespelare.

Direct download: Comixpodden_-_EP29.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 4:24pm CET
Comments[0]

Vi är tillbaka efter vår semesterdvala och snackar lite The Life And Times Of Martha Washington, favoriter från Comic Con, vi är förvirrade över hur Ant Mans krafter fungerar, Johannes har hunnit se Captain America: The Winter Solider och Joakim kommer med färska nyheter om Dark Tower.

Direct download: Comixpodden_-_EP28.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 12:24pm CET
Comments[0]

Det handlar om manga och anime! Mänsklig fotosyntes i Knights of Sidonia, steampunk- harpuner som skjuts från höften i Attack on Titan och vi lär oss termer som ecchi och harem när vi diskuterar sexuell kultur i Japan och hur det speglas i deras serier. Vi kommenterar också MARVELS nyheter om två av deras mest älskade karaktärer.

Direct download: Comixpodden_-_EP27.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 7:19pm CET
Comments[0]

Vi grattar Joakim för hans första steg mot en radiokarriär, det avslöjas sköna Batman- nyheter, Johannes hyllar konstverket KINGDOM COME och en eldig diskussion bryter ut om Fantomen; Vit CIS-mans imperialist eller djungelns hjälte?

 

Direct download: Comixpodden_-_EP26.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 3:05pm CET
Comments[0]

I ett svettigt avsnitt städar vi undan lite shoutouts, snackar MARVEL 1602 och avslöjar Comixpoddens experimentella sommarplaner.

Direct download: Comixpodden_-_EP25.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 2:42pm CET
Comments[0]

Efter en hyfsat tät kalsongteori plockar vi isär Batman Begins och bland mycket annat undrar vi om league of shadows bara är ett gäng stoners, om Thomas Waynes sätt att vara "ett med folket", fördelen med dörrar på framsidan, värnplikt vs Batman och happy feargas.

Direct download: Comixpodden_-_EP24.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 7:41pm CET
Comments[0]

En efterlängtad nyhet om rättmätig cred, ett magiskt möte på det nyupptäckta och underbara Seriehörnan, Clive Barkers Son Of Celluloid och en kärleksförklaring till Batman: The Animated Series.

Direct download: Comixpodden_-_EP23.mp3
Category:Serier -- posted at: 12:21pm CET
Comments[0]

Mycket härliga snack när vi avslöjar och diskuterar DC:s planer för deras film- universum och Johannes listar de fem serier som står högst på hans önskelista.

Direct download: Comixpodden_-_EP22.mp3
Category:general -- posted at: 7:57am CET
Comments[1]

Vikten av kingpins fethet när man gör om Daredevil till TV, American history Gump, Doctor Strange och hans tveksamma sätt att skaffa cash på gatan, Tinkerbell-magi och blockpolitik på Hogwarts och hemska straff för översittare i The Penguin: Pain and Prejudice.

Direct download: Comixpodden_-_EP21.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 8:54pm CET
Comments[0]

I vår tjugonde upplaga gräver vi ner oss i Joakims fynd från årets SIS festival! Hippa hackers, robotkatter och ett liv i koden som inte är The Matrix i Wicked Hero, vi lär oss om allvaret i svensk psykvård och skrattar åt döda katter i Franz Ungs fanzine Halvmannen, klenoden Kim W Anderssons verk Alena öppnar för snack om fängslande svenska, mobbning, demonpolare och idiotiska spöken och vi tar ställning för mer mens.

Direct download: Comixpodden_-_EP20.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 8:24am CET
Comments[0]

I veckans avsnitt snackas det bland annat om The Flash i rutan, att Comixology är dumma i huvudet, hur fint vi som gillar serier håller varann om ryggen och att Batman V Superman kryper allt närmare.

Direct download: Comixpodden_-_EP19.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 2:06pm CET
Comments[0]

Joakim är återigen ute på äventyr och denna gången är han i Stockholm för att träffa människorna bakom disken på Serieboden och Comics Heaven, han tar sig ett snack med skaparna bakom Wicked Hero på Stockholms Internationella Seriefestival och vi diskuterar Comixpoddens framtid.

Direct download: Comixpodden_-_EP18.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 10:41am CET
Comments[0]

Det händer mycket i Gotham just nu så det handlar om Tv- serien GOTHAM, den nya Batman looken och batmobilen från Batman Vs Superman, lite om Seriefestivalen i Stockholm och Volvo slår tillbaka!

Direct download: Comixpodden_-_EP17.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 2:16pm CET
Comments[0]

I ett program med mycket miljöljud blir Comixpodden politiskt medvetna och snackar bland annat könsfördelning i Star Wars, outade superhjältar, smurfar i garderoben och hur otroligt comics-kompatibla Nazis är.

Direct download: Comixpodden_-_EP16.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 2:51pm CET
Comments[0]

Vi ägnar avsnittet åt den underbara nyheten att Comic Con kommer till Sverige! Vi snackar om vad det är, hur vi ska ta oss dit och vad vi ska göra där.

Direct download: Comixpodden_-_EP15.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 7:15pm CET
Comments[0]

Joakim bjuder på glada nyheter och sena påskägg från MARVEL, ett härligt snack om skillnaden mellan alien- gudar och asagudar, och en lång och RÖRIG recension av Dylan Dog.

Direct download: Comixpodden_-_EP14.mp3
Category:Serietidningar -- posted at: 1:45pm CET
Comments[0]

efter ett härligt snack om nyttan med Comixpodden och Joakims framtid så blir vi alldeles till oss över de framtida skurkar vi kan förvänta oss av MARVELs kommande filmer. SAMT: Lite om Batman: Death by design, Mycket om New X-men och känslosamma robotar i ABC Warriors.

Direct download: Comixpodden_-_EP13.mp3
Category:Serier -- posted at: 4:34pm CET
Comments[0]

Vi vältrar oss återigen i filmens värld och pratar om bioaktuella Captain America 2 och den kommande Teenage Mutant Ninja Turtles. Joakim berättar om hur musik blir till serier och vi säger grattis till Comixpoddens egen Gandalf! Referenserna är som vanligt all over the place!

Direct download: Comixpodden_-_EP12.mp3
Category:Serier -- posted at: 8:48pm CET
Comments[0]

I del två av vår special trippar vi vidare på Alan Moore och pratar om Watchmen, Neonomicon, League Of Extraordinary Gentlemen och From Hell

Direct download: Comixpodden_-_EP10_Del2.mp3
Category:Serier -- posted at: 11:55am CET
Comments[0]

Det handlar om världens kanske högst aktade författare inom mediet, och i första delen tar vi er igenom hans tidiga liv och hans första stora verk; V For Vendetta och Swamp Thing. Alla serier vi pratar om går direkt upp på topplistan över världens genom tidernas bästa serier.

Direct download: Comixpodden-EP10Del1.mp3
Category:general -- posted at: 8:04pm CET
Comments[0]

Med 300: Rise of an empire som bas pratar vi om manliga män, porriga effekter, tveksamma cameos och mentalsjuka hobbitar.

Direct download: Comixpodden_-_EP9.mp3
Category:Serier -- posted at: 12:24pm CET
Comments[0]

Det snackas om den nya Tv-serien The Flash! Jew-men vs x-men! Ovanliga men användbara mutationer! Xaviers hobbyrum! Och: The Big Bamse Conspiracy!

Direct download: Comixpodden_-_EP8.mp3
Category:Serier -- posted at: 2:01pm CET
Comments[0]

Joakim ger oss en presentation av mannen och myten Kevin Smith och hans Dogma prequel CHASING DOGMA, vi ger oss på att döpa våra hypotetiska barn och Johannes högläser ur sin favorit THE INVISIBLES! Han bjuder även på en kärleksförklaring till serier och en känga till alla haters.

Direct download: Comixpodden_-_EP7.mp3
Category:Serier -- posted at: 5:53pm CET
Comments[0]

Podden tar en vändning och handlar denna gången om RÖRLIGA bilder! Vi presenterar de skruvade karaktärerna i den kommande Guardians Of The Galaxy, ifrågasätter om Green Lanterns uppkäftighet är berättigad i Justice League: War och vi undrar hur bra Fantastic Four egentligen skulle göra sig på svenska.

Direct download: Comixpodden_-_EP6.mp3
Category:Serier -- posted at: 2:49pm CET
Comments[0]

Det snackas om Joakims absoluta favorit DARK TOWER, ett betydligt osexigare STAR WARS och en imponerande bodycount av världens jobbigaste granne.

Direct download: Comicpodden_-_EP5.mp3
Category:Serier -- posted at: 2:49pm CET
Comments[0]

Vi håller vad vi lovar, så efter en fördjupning i ett omdiskuterat slagsmål kan ni höra hur våra hjärnor smälter och våra name-dropping förmågor gå ner till 0 när vi gör ett försök att förklara Grant Morrisons FINAL CRISIS. Johannes tar ställning till Batmans rekryteringsprocess, Joakim berättar om Fables- baserade spelet Wolf Among Us och vi pitchar en en idé för att liva upp en folkkär karaktär.

Direct download: Comicpodden_-_EP4.mp3
Category:Serier -- posted at: 1:23pm CET
Comments[0]

Avsnittet där vi snackar lite om mycket! Bland ett hav av riktigt tunga rekommendationer dyker det upp samtal om Frank Millers Batman, Supermans begränsningar, Joakims låga trösklar, matte C och mycket mer.

Direct download: Comixpodden_-_Avsnitt_3.mp3
Category:Serier -- posted at: 11:25am CET
Comments[0]

Joakim är återigen ute i världen och flexar sina radio-muskler, denna gången i AMERIKA! Det bjuds på ett snack med vårt första fan, en inblick i vardagen på en serietidningsbutik och en intervju med Mike Zapcic som arbetar på Kevin smith ägda JAY AND SILENT BOB SECRET STASH. Dig it!

Direct download: ComixPodden_-_NewYork_there_and_back_againg.mp3
Category:Serier -- posted at: 4:25pm CET
Comments[0]

Årets första! Vi öppnar 2014 med att anamma några tips och snackar lönnmördare i WANTED och THE KILLER, Joakim ger oss en försmak på sin resa till Amerika med en tveksam inblick i H.P Lovecrafts fiktiva fan-boy värld, lite kort om Deadpool, Lock and Key, Final Crisis och annat vi hunnit med under julen.

Direct download: Comixpodden_-_Avsnitt_1.mp3
Category:Serier -- posted at: 12:42pm CET
Comments[0]

1